WHM'de Yeni Hosting Hesabı Nasıl Açılır?

0 Yanıt 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
Giriş
WHM (Web Host Manager), sunucu yönetimi ve müşteri hesaplarının kurulumu için kullanılan güçlü bir paneldir. Yeni bir hosting hesabı açmak, özellikle müşterilere kendilerine ait kontrol paneli ve alan adı yönetimi imkânı sağlama açısından temel bir işlemdir. Bu süreç, birkaç adımda ve dikkat edilmesi gereken detaylarla tamamlanabilir.

Adım 1: WHM Girişleri ve Kullanıcı Yetkisi
İlk olarak, WHM paneline giriş yapmanız gerekir. Bu genellikle https://sunucu_ip:2087 veya https://domain_adı:2087 adresleri üzerinden olur. Giriş yaptıktan sonra, hesabın yetkili kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapmak önemlidir. Giriş sonrası, ana menüde "Account Functions" veya "Hesap Fonksiyonları" bölümüne ulaşmalısınız.

Adım 2: Yeni Hesap Oluşturma
Burada, "Create a New Account" veya "Yeni Hesap Oluştur" seçeneğine tıklanır. Bu aşamada, aşağıdaki bilgileri doldurmanız gerekir:
  • Domain Name: Müşterinin alan adı.
  • [b>User Name ve Password:[/b] Kontrol paneline giriş için kullanıcı adı ve güçlü bir şifre.
  • [b>Email adresi:[/b] Müşteri ya da yönetici iletişim bilgisi.
  • [b>Package (Paket):[/b] Daha önceden tanımlanmış hosting paketleri veya özel ayarlar.
  • [b>DNS ve diğer ayarlar:[/b] Gerekirse, DNS ayarları ve özellikler.

Adım 3: Paket ve Özellikleri Belirleme
Hesap oluştururken, mevcut paketler arasından seçim yapabilir veya yeni bir paket tanımlayabilirsiniz. Paketler, disk alanı, bant genişliği, e-posta hesapları ve diğer kaynak limitlerini belirler. Bu ayarlar, müşteri ihtiyaçlarına göre optimize edilmelidir.

Adım 4: Hesap Oluşturma ve Kontrol
Tüm bilgileri girdikten sonra "Create" veya "Oluştur" butonuna tıklar ve işlemi tamamlarısınız. İşlem sonrası, yeni hesabın cPanel giriş bilgileri ve detayları ekranda gösterilir. Ayrıca, bu bilgiler müşteriye iletilmek üzere kaydedilmelidir.

Sonuç
WHM üzerinden yeni hosting hesabı açmak, temel olarak bu adımlarla gerçekleşir. İşlemi doğru ve güvenli şekilde tamamlamak, müşteri memnuniyetini artırır ve sunucu yönetimi açısından düzen sağlar.

Sunucu ve müşteri ihtiyaçlarına göre bu temel adımlar genişletilebilir veya özelleştirilebilir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 4, Üyeler: 4, Misafirler: 0)
Toplam: 4 (üyeler: 4, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi