Discussion

Windows 11 Kurulum Rehberi

Started by NocturneX · 02 Aug 2026 03:26 · 1 Views · 0 Replies
Thread Starter #0
Windows 11, Microsoft'un en son işletim sistemidir ve birçok yeni özellik ile birlikte gelmektedir. Bu rehber, Windows 11’i adım adım nasıl kuracağınızı detaylı bir şekilde açıklayacaktır.

1. Sistem Gereksinimleri:
Windows 11’i kurmadan önce, sisteminizin gereksinimleri karşıladığından emin olun. Minimum gereksinimler şunlardır:
  • 64 bit işlemci (1 GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdek)
  • 4 GB RAM
  • 64 GB depolama alanı
  • UEFI firmware ile güvenlik önyüklemesi
  • TPM 2.0 desteği
  • DirectX 12 uyumlu bir grafik kartı
  • 720p çözünürlükte bir ekran
Bu gereksinimleri karşıladığınızdan emin olduktan sonra, kurulum işlemine geçebilirsiniz.

2. Windows 11 İndirme:
Windows 11’i Microsoft’un resmi web sitesinden indirmeniz gerekecek. İndirme sayfasına gidin ve "Şimdi İndir" butonuna tıklayın. İki farklı yöntem bulunmaktadır:
  • Windows 11 Kurulum Aracı: Bu aracı indirerek mevcut sisteminizi doğrudan güncelleyebilirsiniz.
  • ISO Dosyası: Bu dosyayı indirerek bir USB bellek veya DVD’ye yazdırabilirsiniz.

3. Kurulum İşlemi:
Eğer bir USB bellek kullanıyorsanız, bilgisayarınızı bu bellekten önyüklemeniz gerekecek. Bilgisayarınızı başlattığınızda BIOS ayarlarına girerek önyükleme sırasını değiştirin.

Kurulum sihirbazı açıldığında, dil, saat ve klavye ayarlarını seçin. "Şimdi Yükle" butonuna tıklayın. Eğer daha önceki bir Windows sürümünü yükseltmek istiyorsanız, "Güncelleştirme" seçeneğini seçin. Yeni bir kurulum yapıyorsanız, "Özel" seçeneğini tercih ederek hangi diske kurulum yapacağınızı belirleyin.

4. Kurulum Sonrası Ayarlar:
Kurulum tamamlandığında, Microsoft hesabınızı kullanarak giriş yapmanız istenecektir. Ayrıca, gizlilik ayarlarınızı yapılandırabilir ve Windows 11’in sunduğu yeni özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Sonuç olarak, Windows 11’in kurulumu oldukça basit bir süreçtir, ancak sistem gereksinimlerini karşılamak ve doğru adımları izlemek önemlidir. Bu süreçle ilgili herhangi bir sorunuz varsa, detaylı bilgi sağlamaktan memnuniyet duyarım.

You must be logged in to reply.

0 quotes selected