Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak kullanıcılarına birçok yenilik ve gelişmiş özellik sunmaktadır. Ancak, bu yeniliklerden faydalanabilmek için belirli sistem gereksinimlerini karşılamak gerekmektedir. Aşağıda, Windows 11'in minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
Minimum Sistem Gereksinimleri:
Önerilen Sistem Gereksinimleri:
Windows 11, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artıran bir dizi özellik ve arayüze sahiptir. Bu gereksinimlerin karşılanması, kullanıcıların yeni işletim sisteminin sunduğu avantajlardan tam olarak yararlanmasını sağlayacaktır. Özellikle TPM 2.0 desteği, güvenlik açısından önemli bir gereklilik olarak öne çıkmaktadır. İlgili sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olmak, Windows 11 deneyiminiz açısından kritik bir adımdır.
Minimum Sistem Gereksinimleri:
- [b>İşlemci:[/b] 1 GHz veya daha hızlı, en az iki çekirdekli 64-bit uyumlu bir işlemci]
- RAM: 4 GB veya daha fazla]
- Depolama: 64 GB veya daha fazla boş disk alanı]
- Sistem Firmware: UEFI, Secure Boot uyumlu]
- TPM: TPM 2.0 desteği]
- Grafik Kartı: DirectX 12 uyumlu grafik / WDDM 2.x]
- Ekran: 9 inç veya daha büyük, 720p çözünürlük]
- İnternet Bağlantısı: Windows 11'i yüklemek ve güncellemeleri almak için internet bağlantısı gereklidir.]
Önerilen Sistem Gereksinimleri:
- İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı, 4 çekirdekli veya daha fazla işlemci]
- RAM: 8 GB veya daha fazla]
- Depolama: 128 GB veya daha fazla boş disk alanı]
- Grafik: DirectX 12 uyumlu grafik kartı ile 4K çözünürlük desteği]
- Ekran: 8 bit renk derinliği ile 1920 x 1080 çözünürlük]
Windows 11, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artıran bir dizi özellik ve arayüze sahiptir. Bu gereksinimlerin karşılanması, kullanıcıların yeni işletim sisteminin sunduğu avantajlardan tam olarak yararlanmasını sağlayacaktır. Özellikle TPM 2.0 desteği, güvenlik açısından önemli bir gereklilik olarak öne çıkmaktadır. İlgili sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olmak, Windows 11 deneyiminiz açısından kritik bir adımdır.