Windows Server'da "Erişim Engellendi" Hatası: Aygıt Yöneticisiyle Format Atmadan Çözüm Yolları

0 Yanıtlar 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #0
Windows Server ortamlarında bazen kritik donanım veya sürücü sorunları nedeniyle "Erişim Engellendi" hatasıyla karşılaşmak mümkündür. Bu hatanın en büyük zorluklarından biri, genellikle sistemin zarar görmeden, veri kaybı yaşanmadan çözülebilmesi gerekliliğidir. Bu nedenle, format atmadan, Aygıt Yöneticisi ve çeşitli sistem araçlarını kullanarak nasıl kurtarma sağlayabileceğinize değineceğim.

İlk adım olarak, sorunun kaynağını tespit etmek önemlidir. Bu hata genellikle sürücü uyumsuzluğu, bozuk dosyalar veya donanım arızası nedeniyle ortaya çıkar. Aygıt Yöneticisi’nde problemli aygıtın yanında sarı uyarı simgesi görebilirsiniz. Bu durumda, öncelikle aygıtın sürücüsünü devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmek veya güncellemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemek, sorunu çözebilir.

İkinci adımda, sistem dosyası bütünlüğünü kontrol etmek gerekir. Komut İstemi’ni yönetici olarak açıp,
CODE
1sfc /scannow
komutunu çalıştırmak, bozuk veya eksik sistem dosyalarını tespit edip onarabilir. Bu adım, özellikle işletim sistemi bileşenleriyle ilgili hataları giderir ve "Erişim Engellendi" sorununu çözebilir.

Üçüncü olarak, Disk Yönetimi ve Güvenli Mod gibi araçlar devreye girebilir. Güvenli Mod’da başlatmak, donanım ve sürücülerin minimum düzeyde yüklenmesini sağlar. Burada, aygıt sürücülerini devre dışı bırakıp, soruna neden olan sürücüyü tespit edip güncelleyebilirsiniz.

Son olarak, kayıt defteri ayarlarını incelemek ve ilgili hizmetleri yeniden yapılandırmak da çözüm olabilir. Özellikle, donanım ile ilgili anahtarların düzgün çalıştığından emin olunmalıdır. Bu noktada, dikkatli olmak ve yedek almak önemlidir, çünkü yanlış bir ayar sistemin daha da bozulmasına neden olabilir.

Bu yöntemler, donanım veya sürücü kaynaklı "Erişim Engellendi" hatasını format atmadan çözmenize yardımcı olabilir. Sistem kararlılığını sağlamak adına, düzenli yedekleme ve güncelleme süreçlerini ihmal etmemek kritik önemdedir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 2, Üyeler: 2, Misafirler: 0)
Toplam: 2 (üyeler: 2, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi