Windows Server Denetim Masası Çalışmıyor: Mavi Ekran (BSOD) Hatası ve Kesin Çözüm

0 Yanıtlar 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #0
Windows Server ortamlarında Denetim Masası'nın aniden çalışmaması veya erişimde yaşanan sorunlar, genellikle sistemdeki kritik hatalara veya sürücü çatışmalarına işaret edebilir. Özellikle mavi ekran (BSOD) hatalarıyla birlikte görülmesi, donanımsal veya yazılımsal ciddi sorunların varlığına işaret eder. Bu tür sorunlar, sunucunun kararlılığını olumsuz etkileyerek hizmet kesintilerine yol açabilir. Bu makalede, BSOD hatasıyla birlikte Denetim Masası'nın neden çalışmadığını anlamak ve kalıcı çözümler geliştirmek için adım adım ilerleyeceğiz.

İlk olarak, BSOD hatalarının temel nedenlerini incelemek gerekir. Bu hatalar, genellikle sürücü hataları, uyumsuzluklar, güncellemelerin eksikliği veya kötü yapılandırılmış donanım bileşenlerinden kaynaklanabilir. Denetim Masası'nın erişimsizliği ise, sistem dosyalarının bozulması, yerel politika ayarları veya servislerin düzgün çalışmaması gibi yazılım odaklı sorunlardan doğabilir. Bu noktada, öncelikle sistemin olay günlüklerini dikkatlice incelemek ve hata kodlarını belirlemek faydalı olur.

Çözüm aşamalarında, ilk olarak sistemin güncel ve kararlı olduğundan emin olunmalı. Windows Update ile tüm kritik yamalar ve sürücü güncellemeleri yüklenmelidir. Ayrıca, aşağıdaki adımlar sorunun çözümüne katkı sağlar:

• SFC /scannow komutunu kullanarak sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin ve onarın.
  • DISM aracını çalıştırarak bozuk sistem görüntüsünü tamir edin.
  • Donanım sürücülerini güncelleyin veya uyumsuz olanları devre dışı bırakın.
  • Güvenlik yazılımlarını geçici süreyle devre dışı bırakarak çakışma olup olmadığını test edin.
  • Sistem geri yükleme veya yedeklerden geri dönüş yaparak, sorunun başlamadan önceki duruma dönün.
  • Gerekirse, temiz önyükleme yaparak üçüncü taraf uygulamaların etkisini sınayın.
  • Son çare olarak, Windows Server'ı sıfırlama veya yeniden yükleme seçenekleri değerlendirilmelidir.

Ayrıca, özellikle BSOD hatalarında, hata kodunu ve dump dosyalarını kullanarak detaylı analiz yapmak, sorunun kaynağını tespit etmede kritiktir. Bu noktada, WinDbg veya BlueScreenView gibi araçlar büyük kolaylık sağlar. Doğru teşhis sonrası, uygun sürücü veya donanım değişimi yapılmalıdır.

Sonuç olarak, Windows Server üzerinde Denetim Masası'nın erişim sorunları ve eş zamanlı BSOD hataları, ciddi sistem bütünlüğü ve stabilite sorunlarına işaret eder. Sistem güncellemeleri, dosya bütünlüğü kontrolleri ve donanım uyumluluğu bu sorunların temel çözümünde anahtar rol oynar. Bu adımların uygulanması, sunucunun kararlılığını ve güvenilirliğini artıracaktır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 1, Misafirler: 0)
Toplam: 1 (üyeler: 1, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi