Windows Server Hizmetler (Services.msc) Çalışmıyor: Wi-Fi ve Ağ Bağlantısı Kopma Sorunu ve Kalıcı Çözüm Rehberi

0 Yanıtlar 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #0
Windows Server ortamlarında, özellikle hizmetlerin (Services.msc) düzgün çalışmaması veya ağ bağlantılarında sürekli kopma yaşanması, sistemin genel performansını ve güvenilirliğini ciddi anlamda etkileyebilir. Bu sorunlar genellikle temel sistem servislerinin devre dışı kalması veya yanlış yapılandırılmasından kaynaklanır. Bu makalede, bu problemlerin kökenine inerek, çözüm yollarını adım adım açıkladık.

İlk olarak, Windows Server üzerinde hizmetlerin düzgün çalışması, temel ağ ve güvenlik servislerinin aktif ve doğru yapılandırılmış olmasına bağlıdır. Örneğin, "Network Connections" veya "DHCP Client" gibi hizmetler devre dışı kalmışsa, Wi-Fi ve diğer ağ bağlantıları sürekli kopabilir. Bu durumu tespit etmek için Services.msc konsolunu açıp, ilgili hizmetlerin durumunu kontrol etmek gerekir.

İkinci olarak, bazen hatalı veya zarar görmüş sistem dosyaları, hizmetlerin düzgün başlamasını engelleyebilir. Bu durumda, sfc /scannow komutunu kullanmak, sistem bütünlüğünü onarmak için etkili bir adımdır. Ayrıca, özellikle ağla ilgili sorunlar devam ederse, DISM aracını çalıştırmak, sistem imajını onarabilir:

CODE
1DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Üçüncü olarak, hizmetlerin otomatik başlamasını sağlamak ve gerektiğinde manuel olarak başlatmak kritik önemdedir. Bu işlemi, Services.msc içinden ya da komut satırında şu komutla yapabilirsiniz:

CODE
1sc config HizmetAdı start= auto

Burada, "HizmetAdı" yerine ilgili servisin gerçek adını kullanmalısınız. Ayrıca, ağ bağlantısı sorunları devam ederse, DNS ayarlarını, IP yapılandırmasını ve sürücü güncellemelerini gözden geçirmek gerekir. Wi-Fi adaptörünüzün sürücüsünü güncel tutmak ve gerekirse yeniden yüklemek, bağlantı sorunlarını çözecektir.

Son olarak, sistemdeki güvenlik yazılımlarının veya üçüncü taraf antivirüslerin, hizmetlerin düzgün çalışmasını engellemediğinden emin olunmalı. Geçici olarak devre dışı bırakıp, sorunun devam edip etmediğini test etmek faydalı olur.

Tüm bu adımları uyguladıktan sonra sorunların büyük bölümünün çözüleceğine inanıyorum. Sistem servislerinin ve ağ ayarlarının doğru yapılandırılması, uzun vadeli kararlılık için temel unsurdur.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi