WordPress site taşıma işlemi nasıl yapılır?

0 Yanıt 0 Görüntülenme
Puanlayanlar
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
WordPress Sitesi Taşıma Süreci: Adım Adım Kapsamlı Rehber

İnternet üzerinde var olan bir WordPress sitesini başka bir sunucuya veya domaine taşımak, teknik bilgi ve dikkatli planlama gerektiren süreçler bütünüdür. Bu işlem, sitenizin içeriği, teması, eklentileri ve veritabanı bütünlüğü gibi kritik unsurları kapsar. İşte detaylı ve güvenilir bir WordPress taşıma yöntemi:

1. Yedekleme Almak
İlk adım, mevcut sitenizin tam bir yedeğini almaktır. Bu, hem dosya sisteminizi hem de veritabanınızı içerir. Dosya yedeği, FTP programları (FileZilla gibi) kullanılarak alınabilir. Veritabanı ise phpMyAdmin veya WP-CLI aracılığıyla içeriğin dışa aktarılmasıyla sağlanır. Bu yedekleme, olası hatalarda eski duruma dönmenize olanak tanır.

2. Yeni Ortamı Hazırlamak
Yeni hosting veya alan adına uygun bir WordPress kurulumunu gerçekleştirirsiniz. Bu aşamada, aynı WordPress sürümünü ve temel yapılandırmaları kullanmak, uyumluluk açısından önemlidir. Ayrıca, yeni ortamda veritabanı ve dosya dizini oluşturulur.

3. Verilerin Aktarımı
Yedeklediğiniz dosya ve veritabanını yeni sunucuya aktarın. Dosyaları FTP ile yükleyebilir, veritabanını ise phpMyAdmin veya MySQL komut satırı araçlarıyla içeri aktarabilirsiniz. Bu aşamada, özellikle wp-config.php dosyasını yeni veritabanı detaylarına göre güncellemeyi ihmal etmeyin.

4. Domain ve DNS Ayarları
Site URL'si ve domain ayarlarını yeni ortama uygun hale getirin. Eğer domain değişimi yapıyorsanız, DNS kayıtlarını yeni sunucuya yönlendirin. Bu süre zarfında, eski ve yeni ortamların URL ve bağlantı ayarlarını kontrol etmek kritik önem taşır.

5. Son Kontroller ve Testler
Taşıma sonrası, sitenizi detaylıca test edin. Bağlantılar, eklentiler, tema ve özel sayfaların doğru çalıştığından emin olun. Ayrıca, site URL'sinde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol ederek, gerekirse wp-config.php veya veritabanı ayarlarıyla düzenleme yapabilirsiniz.

6. Temizleme ve Optimizasyon
Taşıma işlemi tamamlandığında, eski ortamı temizleyebilir veya yedekleri arşivleyebilirsiniz. Ayrıca, önbellek temizleme ve veritabanı optimizasyonu yaparak sitenizin performansını artırabilirsiniz.

WordPress taşımak, dikkatli planlama ve adım adım ilerleme ile sorunsuz gerçekleştirilebilir. Bu sürecin herhangi bir aşamasında, özellikle yedekleme ve veritabanı aktarımında, dikkatli olunması gerekir. Sonuç olarak, doğru yöntem ve araçlar kullanıldığında, taşıma işlemi başarıyla tamamlanabilir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi