Tartışma sabit kilitli

Yeni Forum Rütbe Sistemi

Başlatan Niklaus · 14 Kas 2025 01:07 · 498 Görüntülenme · 4 Yanıtlar
Kilitli
Konuyu Açan #0
Selamün aleyküm arkadaşlar,
Biliyorsunuz ki forumumuz her geçen gün yenileniyor ve gelişmeye devam ediyor.
Grafik ve Tasarım Genel Koordinatörü olarak, sizlere forumumuza eklediğimiz yeni askeri rütbe sistemini tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 👏

Bu yeni sistem kapsamında, tamamen bana ait olan özel tasarımlar ile hazırladığım rütbeleri şimdi sizlerle paylaşacağım...

Forum Üyesi : Foruma yeni üye olan kişilerdir, ve ''Er'' konumundadır.

Onbaşı : 0 - 50 Arası mesaj sayısından sonra ''Onbaşı'' rütbesine otomatik terfi edilir.

Çavuş : 50 - 100 Arası mesaj sayısından sonra ''Çavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir.

Uzman Onbaşı : 100 - 150 Arası mesaj sayısından sonra ''Uzman Onbaşı'' rütbesine otomatik terfi edilir, Deneyimli olan arkadaşlarımız forumumuzda 8'nci kademede ''Deneyimli Üye'' olarak gözükür.

Uzman Çavuş : 150 - 200 Arası mesaj sayısından sonra ''Uzman Çavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir, Deneyimli olan arkadaşlarımız forumumuzda 7'nci kademede ''Deneyimli Üye'' olarak gözükür.

Astçavuş : 250 - 300 Arası mesaj sayısından sonra ''Astçavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir, Deneyimli olan arkadaşlarımız forumumuzda 6'nci kademede ''Deneyimli Üye'' olarak gözükür.

Astsubay Çavuş : 300 - 450 Arası mesaj sayısından sonra ''Astsubay Çavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir, Kıdemli olan arkadaşlarımız forumumuzda 5'nci kademede ''Kıdemli Üye'' olarak gözükür.

Astsubay Kıdemli Çavuş : 450 - 600 Arası mesaj sayısından sonra ''Astsubay Kıdemli Çavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir, Kıdemli olan arkadaşlarımız forumumuzda 4'nci kademede ''Kıdemli Üye'' olarak gözükür.

Astsubay Üstçavuş : 600 - 700 Arası mesaj sayısından sonra ''Astsubay Üstçavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir, Kıdemli olan arkadaşlarımız forumumuzda 3'nci kademede ''Kıdemli Üye'' olarak gözükür.

Astsubay Kıdemli Üstçavuş : 700 - 850 Arası mesaj sayısından sonra ''Astsubay Kıdemli Üstçavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir, Forum Aşina olan arkadaşlarımız forumumuzda 2'nci kademede ''Forum Aşina Üye'' olarak gözükür.

Astsubay Başçavuş : 850 - 1000 Arası mesaj sayısından sonra ''Astsubay Başçavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir, Forum Aşina olan arkadaşlarımız forumumuzda 1'nci kademede ''Forum Aşina Üye'' olarak gözükür.

Astsubay Kıdemli Başçavuş : 1000 - 1500 Arası mesaj sayısından sonra ''Astsubay Kıdemli Başçavuş'' rütbesine otomatik terfi edilir, Uzman olan arkadaşlarımız forumumuzda Efsane kademede ''Efsane Forum Üyesi'' olarak gözükür.
Konuyu Açan #1

Asteğmen :Yönetim kademesine ilk adımdır. ''Asteğmen'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Çaylak Yönetici'' statüsündedir. Disiplin ve uyum sürecini hatasız tamamlamak zorundadır.Performansına göre terfi edilir.

Teğmen : Yönetim kadrosunun asli unsurudur. ''Teğmen'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Yönetici'' yetkisine sahiptir. Sorumluluğu artar.
Performansına göre terfi edilir.

Üsteğmen : Yönetim içinde söz sahibi olmaya başlar. ''Üsteğmen'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Yönetici'' yetkisiyle görev yapar. Sorumluluk alanı genişler. Performansına göre terfi edilir.

Yüzbaşı : Tecrübesiyle sahaya hakimdir. ''Yüzbaşı'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Deneyimli Yönetici'' vasfına sahiptir. Alt kademeleri yönlendirir. Performansına göre terfi edilir.

Binbaşı : Yönetim stratejilerine hakimdir. ''Binbaşı'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Deneyimli Yönetici'' olarak kritik görevler üstlenir. Otoritesi hissedilir. Performansına göre terfi edilir.

Yarbay : Yönetimin bel kemiğidir. ''Yarbay'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Kıdemli Yönetici'' sıfatıyla inisiyatif alır. Performansına göre terfi edilir.

Albay : Komuta kademesinin en güçlü adaylarındandır. ''Albay'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Kıdemli Yönetici'' olarak görev yapar. (Generaller) tarafından yapılan sıkı istişare ve tecrübe değerlendirmesi sonucu ''Kurmay Albay'' rütbesine yükseltilir.

Kurmay Albay : Yönetimin elit kadrosundadır. ''Kurmay Albay'' rütbesini taşır. Ekip içinde aktif güçtür. ''Generaller'' kararıyla ''Ekip Lider Yardımcısı'' olarak atanır ve operasyonel süreçleri yönetir.

Generaller Meclisi

Bu alan Generallerin bulunduğu alandır.

Tuğgeneral : İdari konularda Yönetim Adayıdır. ''Tuğgeneral'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Yönetim Denetçisi'' sıfatını alır. Hata kabul etmez, nizamı sağlar. Performansına göre terfi edilir.

Tümgeneral : Generallerin iradesini temsil eder. ''Tümgeneral'' rütbesini taşır. Yönetimde ''İdari Amir'' yetkisine sahiptir. Ekip içerisinde tartışmasız liderlik rolü üstlenir, disiplini şaşmaz. Performansına göre terfi edilir.

Korgeneral : Yönetim hiyerarşisinin üst düzey yetkilisidir. ''Korgeneral'' rütbesini taşır. Yönetimde ''Kıdemli Denetmen'' sıfatını alır. Liderlik konumu kesindir. Tüm kategorileri denetleme, sorgulama ve hüküm verme yetkisine sahiptir. Performansına göre terfi edilir.

Orgeneral : Yönetimin zirve isimlerindendir. ''Orgeneral'' rütbesini taşır.Tüm ekiplerin sevk ve idaresinden, disiplininden bizzat sorumludur. Otoritesi sorgulanamaz. Performansına göre terfi edilir.

Genel Kurmay Başkanı : Hiyerarşinin operasyonel tepesidir. ''Orgeneral - Genel Kurmay Başkanı'' rütbesini taşır. Yönetimde 'Direkt Söz Hakkı'' yetkisine sahiptir. Tüm yönetim birimlerinin mutlak sorumlusudur, yöneticileri denetler ve hesap sorar. Terfi süreci sadece Adminler arası istişare ile gerçekleşir.

Mareşal : Forumun mutlak hakimi ve sahibidir. ''Mareşal'' rütbesini taşır ve yönetimde ''Admin'' unvanını alır. Tüm forumun kaderini belirleyen kişidir. Hiyerarşinin son noktasıdır. Kurucuların ve yıllarını bu davaya adamışların hak ederek aldığı, değiştirilemez en üst makamdır.
Konuyu Açan #2

Efsane Üye : Forumda Generaller Meclisinde yer alıp emek veren Kurucular ve Adminler, ''Efsane'' ibaresi alırlar...
Archive Forum’un rütbe sistemi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin disiplinli, prestijli ve köklü hiyerarşi yapısından esinlenerek oluşturulmuş bir gelişim modelidir.
Her rütbe; forumda harcanan emek, katkı, sadakat ve tecrübenin bir göstergesi olarak üyelerimize yansır.

Üyeler, mesaj sayılarına ve foruma olan katkılarına göre otomatik olarak rütbe atlar, böylece topluluk kültürüne daha hâkim, daha deneyimli bir seviyeye ulaşırlar.

Yönetim rütbeleri ise yine TSK düzenini temel alan özel bir hiyerarşi ile şekillendirilmiştir.
Bu yapı; çaylak yöneticilikten üst kurula, oradan da en yüksek yöneticilik makamlarına kadar liderlik, sorumluluk ve tecrübe esas alınarak ilerler.

Bu sistemin amacı; hem forum düzenini korumak hem de her üyenin gelişimini adım adım görünür hâle getirmektir.
Archive Forum’da her yükseliş bir emek, her emek bir değer, her değer ise topluluğumuzun gücüdür.

Bu rütbe sisteminin görsel tasarımını büyük bir özen, emek ve profesyonellikle hazırlayan
Niklaus – Grafik ve Tasarım Genel Koordinatörümüze ayrıca teşekkür ederiz.

Kendisi, Archive Forum’un görsel kimliğine yaptığı katkılarla topluluğumuza büyük değer katmaktadır.
Rütbe Renkleri

Asteğmen
Teğmen
Üsteğmen
Yüzbaşı
Binbaşı
Yarbay
Albay
Kurmay Albay
Tuğgeneral
Tümgeneral
Korgeneral
Orgeneral
Genel Kurmay Başkanı

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi