Adım Adım Sıfırlama (Reset) İşlemi: Windows Üzerinde Oyunlarda FPS Düşmesi ve Takılma

0 Yanıtlar 1 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #0
Windows işletim sistemi, zaman zaman performans sorunlarıyla karşılaşabilir. Özellikle oyunlarda FPS düşüşü ve takılma gibi problemlerin temelinde sistem yapılandırması, güncellemeler veya gereksiz arka plan uygulamaları yer alabilir. Bu noktada, sisteminizi sıfırlama veya sıfırlama öncesi temel adımları uygulamak, sorunu çözmek ve oyundan alınan verimi artırmak açısından kritik öneme sahiptir.

İlk olarak, sistem dosyası bütünlüğünü kontrol etmek gerekir. Komut İstemi’ni yönetici olarak açıp
CODE
1sfc /scannow
komutunu çalıştırmak, bozuk veya eksik sistem dosyalarını onarır. Ardından, gereksiz başlangıç uygulamalarını devre dışı bırakmak önemli. Görev Yöneticisi’nden [Uygulamalar] ve [Başlangıç] sekmelerinde, sistem kaynağı tüketen uygulamaları kapatmak, performansı artırabilir.

Üçüncü adımda, sürücü güncellemelerini kontrol etmek gerekir. Grafik kartı ve anakart sürücüleri özellikle oyun performansını doğrudan etkiler. En güncel sürücüleri üreticinin resmi sitesinden indirmek, FPS düşüşlerini minimize eder. Ayrıca, Windows güncellemelerini de düzenli olarak yapmak sistem stabilitesi ve performansı için kritiktir.

Son aşama olarak, sıfırlama veya geri yükleme noktası kullanmak gerekebilir. Sisteminizdeki sorunları kökten çözmek için, Windows’un sıfırlama seçeneği ile işletim sistemini fabrika ayarlarına döndürmek veya daha önce oluşturulmuş bir geri yükleme noktasıyla sisteminizi uygun bir tarihe geri almak, eski sorunlara çözüm olabilir. Bu işlem, kişisel dosyalarınıza zarar vermeden, sistem yapılandırmasını yeniden optimize eder.

Bu adımlar, oyunlardaki FPS ve takılma sorunlarını çözmek için temel ve etkili yöntemlerdir. Sistem performansını artırma ve oyun deneyimini iyileştirme açısından bu yöntemlerin uygulanması, uzun vadede sistem kararlılığı sağlar.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 3, Üyeler: 3, Misafirler: 0)
Toplam: 3 (üyeler: 3, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi