Tartışma

Kağıt Kebabı Tarifi

Başlatan DarkProtocol · 28 Tem 2026 03:40 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Kağıt kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve pratik yemeklerinden biridir. Özellikle etin yumuşaklığı ve aromaların yoğunluğu ile dikkat çeker. Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir seçenek sunar. İşte kağıt kebabı yapmak için gereken malzemeler ve adım adım hazırlık süreci:

Malzemeler:
  • 500 gram kuzu veya dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet soğan (ince doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Kağıt kebabı için yağlı kağıt veya alüminyum folyo

Hazırlık Aşaması:

1. Etin Hazırlanması: İlk olarak doğranmış etleri geniş bir kaseye alın. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak, domates ve yeşil biber ekleyin. Ardından sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımın en az 30 dakika marine olmasını sağlayın.

1. Kağıt Kebabının Sarılması: Marine edilen et karışımını yağlı kağıda veya alüminyum folyo üzerine eşit bir şekilde yerleştirin. Kağıdı dikkatlice kapatın ve kenarlarını sıkıca kapatın. Bu aşamada hava almayacak şekilde sarılması önemlidir.

1. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1-1.5 saat pişirin. Eğer mangalda pişirmek isterseniz, kömür ateşinde de aynı süre boyunca pişirebilirsiniz.

1. Servis: Pişen kağıt kebabını fırından ya da mangaldan çıkarın. Kağıdı dikkatlice açın ve sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav veya lavaş ile sunulması önerilir.

Kağıt kebabı, hem lezzeti hem de sunumu ile misafirlerinizi etkileyecek bir yemektir. Aromaların birleşimi, etin yumuşaklığıyla harika bir uyum sağlar. Bu tarifin evde denendiğinde nasıl bir sonuç verdiğini merak ediyorum. Afiyet olsun!

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi