Plesk Panel'de domain başka bir sunucuya nasıl yönlendirilir?

0 Yanıt 1 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
Plesk Panel'de Domain Başka Bir Sunucuya Nasıl Yönlendirilir?

Plesk Panel kullanıcıları, genellikle domainlerini farklı amaçlar veya sunucular için yönlendirmek istediklerinde çeşitli yöntemlere başvurabilir. Bu süreç, domainin DNS ayarlarının düzenlenmesi veya Plesk içindeki yönlendirme özelliklerinin kullanılmasıyla sağlanabilir. İşte adım adım detaylar:

1. DNS Yönlendirme (A veya CNAME Kaydı ile)

Bu en yaygın yöntemdir. Domainin DNS ayarlarını kontrol ettiğiniz panelde, domainin DNS kayıtlarını güncelleyerek başka bir IP veya sunucu adresine yönlendirebilirsiniz.
  • Domaininizin DNS yönetim paneline giriş yapın.
  • Mevcut A kaydını silin veya düzenleyin; hedef sunucunun IP adresini girin.
  • Alternatif olarak, CNAME kaydı kullanarak domaininizi başka bir domain adına yönlendirebilirsiniz.

1. Plesk'te Web Yönlendirme (URL Redirect)

Plesk Panel üzerinden domain yönlendirmesi yapmak için:
  • Plesk’e giriş yapın.
  • Domains (Alan Adları) sekmesinden ilgili domaini seçin.
  • 'Hosting Settings' veya 'Web Sitesi Ayarları' bölümüne gidin.
  • 'Domain yönlendirme' veya 'Redirects' seçeneğini bulun.
  • Yeni yönlendirme ekleyin ve hedef URL’yi belirtin. Bu, kullanıcılar domaininize eriştiğinde doğrudan başka bir sunucuya yönlendirilir.

1. Sunucu Seviyesinde Ayarlar

Eğer DNS ve Plesk ayarları yeterli değilse veya özel yapılandırma gerekiyorsa, Apache veya Nginx yapılandırma dosyalarını düzenlemek gerekebilir. Bu durumda, web sunucusu konfigürasyonunda redirect veya proxy ayarlarıyla ilgili düzenlemeler yapılır.

Unutulmaması gereken önemli nokta, DNS değişikliklerinin yayılması (propagation) süresidir; bu genellikle birkaç saat ile 48 saat arasında değişebilir. Ayrıca, domain yönlendirmesi yerine, DNS ile IP yönlendirmesi daha kalıcı ve arama motorları açısından daha doğru sonuçlar sağlar.

Yönlendirme işlemi, kullanılacak yöntem ve amaç doğrultusunda farklılık gösterebilir. Bu nedenle, hangi yöntemin ihtiyaçlara en uygun olduğunu belirlemek, yapılandırmanın sağlıklı olması açısından kritik önemdedir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 3, Üyeler: 3, Misafirler: 0)
Toplam: 3 (üyeler: 3, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi