Plesk Panel'de domain yönlendirmesi nasıl yapılır?

0 Yanıt 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
Plesk Panel'de Domain Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

Plesk Panel, kullanıcıların web siteleri ve domainleri üzerinde detaylı kontrol sağlayabilmesi açısından oldukça güçlü bir yönetim panelidir. Domain yönlendirme işlemi, farklı bir domaine gelen ziyaretçileri başka bir URL'ye veya alt dizine yönlendirmek istediğinizde kullanılır ve doğru yapılandırma, ziyaretçi deneyimini optimize eder. İşte adım adım nasıl yapılacağı:

1. Plesk Panel’e Giriş
İlk olarak, Plesk yönetim panelinize kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın. Panel ana ekranında, sol menüden veya ana sayfadan “Domains” veya “Web Siteleri” bölümüne ulaşın.

2. Yönlendirmek İstediğiniz Domain’i Seçin
Yönlendirme yapmak istediğiniz domain veya alt alan adını bulun ve tıklayın. Bu, domainin ayarlarının açılmasını sağlar.

3. Yönlendirme Seçeneğini Bulma
Açılan sayfada, “Hosting Settings” veya “Barındırma Ayarları” bölümüne gidin. Burada "Domain forwarding" veya “Yönlendirme” seçeneğini göreceksiniz. Eğer bu seçenek yoksa, genellikle “Additional Settings” veya “Ekstra Ayarlar” altında bulunabilir.

4. Yönlendirme Yapılandırması
Burada, yönlendirmek istediğiniz URL veya domain adresini girin. Ayrıca, aşağıdaki iki temel yönlendirme tipi arasından seçim yapabilirsiniz:
  • Düzenli Yönlendirme (Redirect): Ziyaretçiyi belirttiğiniz URL’ye kalıcı veya geçici olarak yönlendirir.
  • Frame veya Masked Yönlendirme: Yönlendirme sırasında URL adres çubuğunda değişiklik olmadan içeriği gösterir.

5. Yönlendirmeyi Kaydet
Tüm ayarları yaptıktan sonra “OK” veya “Apply” butonuna tıklayarak değişiklikleri kaydedin. Bu işlem, yönlendirme ayarlarının aktif hale gelmesini sağlar.

6. Yönlendirmeyi Test Etme
Değişiklikleri tamamladıktan sonra, yönlendirme yapılan domain’e tarayıcıdan erişerek doğru şekilde yönlendirilip yönlendirilmediğini test edin.

Sonuç olarak, Plesk Panel'de domain yönlendirmesi, yukarıdaki adımlar takip edilerek kolayca yapılandırılabilir. Yönlendirme ayarlarının düzgün çalışması, özellikle SEO ve kullanıcı deneyimi açısından kritik olduğundan, doğru yapılandırmaya özen göstermek gerekir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 1, Misafirler: 0)
Toplam: 1 (üyeler: 1, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi