Plesk Panel'de müşteri hesabı nasıl oluşturulur?

0 Yanıt 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
Plesk Panel'de Müşteri Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Plesk Panel, özellikle hosting sağlayıcıları ve web yöneticileri için güçlü ve kullanıcı dostu bir yönetim arayüzü sunar. Müşteri hesapları oluşturarak, müşterilerin kendi web sitelerini, alan adlarını ve e-posta hizmetlerini yönetmesini sağlayabilirsiniz. Bu süreç, müşteri taleplerine göre farklı erişim seviyeleri belirleyerek, hem güvenliği hem de yönetimi kolaylaştırır. İşte adım adım nasıl müşteri hesabı oluşturulacağına dair detaylar:

1. Plesk'e Giriş
İlk olarak, Plesk Panel'e admin hesabınızla giriş yapmalısınız. Panelin ana kontrol panelinde, sol menüde veya üst menüde "Müşteriler" veya "Customers" sekmesini bulun. Bu genellikle "Subscriptions" veya "Abonelikler" gibi de adlandırılabilir.

2. Müşteri Ekle
"Add Customer" veya "Yeni Müşteri Ekle" seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan formda, müşteri bilgilerini detaylı şekilde doldurmanız gerekir:
  • Kullanıcı adı ve şifre
  • E-posta adresi
  • Fiyatlandırma planı veya özel ayarlar (eğer varsa)
  • İstediği alan adları veya hizmetler

3. Erişim ve Yetkilendirme
Müşteri hesabı oluştururken, hangi hizmetlere erişebileceği ve hangi işlemleri yapabileceği konusunda detaylı ayarları yapabilirsiniz. Plesk, farklı erişim seviyeleri tanımlamanıza olanak tanır; örneğin, sadece alan adı yönetimi veya tam yönetim yetkisi gibi.

4. Kaydet ve Onayla
Tüm bilgileri girdikten sonra "OK" veya "Kaydet" butonuna tıklayarak müşteri hesabını aktif hale getirin. Müşteri, kendisine gönderilen e-posta ile giriş bilgilerini kullanarak hesap erişimini sağlayabilir.

5. Müşteri Paneline Giriş ve Yönetim
Müşteri, giriş yaptıktan sonra kendi paneli üzerinden web sitesi, e-posta ve diğer hizmetleri yönetebilir. Siz ise, admin panel üzerinden genel denetimi ve düzenlemeleri yapmaya devam edebilirsiniz.

Bu adımlar, Plesk Panel'in temel müşteri yönetimi sürecinin genel hatlarını oluşturur. Panel sürümüne göre menü isimleri veya adımlar ufak tefek farklılık gösterebilir; yine de temel mantık aynıdır. Plesk’in sunduğu detaylı dökümantasyon ve destek sayfaları, bu süreci daha da kolaylaştıracaktır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 3, Üyeler: 3, Misafirler: 0)
Toplam: 3 (üyeler: 3, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi