Konuyu Açan
AlmaLinux, işletim sistemi olarak güvenilirliği ve stabilitesi ile öne çıkıyor. Bu yazıda, sıfırdan bir AlmaLinux VDS (Virtual Dedicated Server) kurulumunu, Plesk panel entegrasyonunu, Cloudflare Web Application Firewall (WAF) kullanımını ve RaxBoard optimizasyonunu detaylı olarak ele alacağız.
Öncelikle, AlmaLinux’un kurulumunu gerçekleştirmek için bir VDS sağlayıcısından hizmet almanız gerekiyor. Kurulum sırasında, AlmaLinux ISO dosyasını sunucuya yükleyin ve gerekli ayarları yaparak kurulum işlemini tamamlayın. Kurulum tamamlandığında, sistem güncellemelerini yapmayı unutmayın:
Ardından Plesk paneli kurulumuna geçebilirsiniz. Plesk, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olup web sitelerinin yönetimini kolaylaştırmaktadır. Plesk kurulumu için terminalde aşağıdaki komutları çalıştırabilirsiniz:
Kurulum tamamlandıktan sonra, Plesk arayüzüne erişerek kullanıcı hesabınızı oluşturun ve gerekli eklentileri yükleyin. Plesk’in sunduğu otomatik yedekleme ve güvenlik duvarı özelliklerini aktif hale getirerek sitenizin güvenliğini artırabilirsiniz.
Cloudflare WAF entegrasyonu, web sitenizin güvenliği için kritik bir adımdır. Cloudflare hesabınızı oluşturun ve alan adınızı ekleyin. DNS ayarlarını Cloudflare’a yönlendirdikten sonra, Cloudflare’in güvenlik ayarlarını yapılandırarak WAF’ı aktif hale getirin. Bu, DDoS saldırılarına karşı ek bir koruma katmanı sağlayacaktır.
Son olarak, RaxBoard optimizasyonu ile sunucunuzun performansını artırabilirsiniz. RaxBoard’un optimizasyon araçlarını kullanarak, web sitenizin yükleme sürelerini azaltabilir ve genel performansını iyileştirebilirsiniz. Örneğin, RaxBoard optimizasyon kılavuzu üzerinden adım adım ilerleyerek en iyi uygulamaları takip edebilirsiniz.
Bu süreçlerin her biri, sunucunuzun güvenliği ve performansı açısından önemli adımlardır. AlmaLinux VDS’inizi bu yöntemlerle optimize ederek, hem güvenli hem de hızlı bir web deneyimi sağlayabilirsiniz.
Öncelikle, AlmaLinux’un kurulumunu gerçekleştirmek için bir VDS sağlayıcısından hizmet almanız gerekiyor. Kurulum sırasında, AlmaLinux ISO dosyasını sunucuya yükleyin ve gerekli ayarları yaparak kurulum işlemini tamamlayın. Kurulum tamamlandığında, sistem güncellemelerini yapmayı unutmayın:
CODE
1sudo dnf update -yArdından Plesk paneli kurulumuna geçebilirsiniz. Plesk, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olup web sitelerinin yönetimini kolaylaştırmaktadır. Plesk kurulumu için terminalde aşağıdaki komutları çalıştırabilirsiniz:
CODE
1sh <(curl http://autoinstall.plesk.com/oneclick/installer)Kurulum tamamlandıktan sonra, Plesk arayüzüne erişerek kullanıcı hesabınızı oluşturun ve gerekli eklentileri yükleyin. Plesk’in sunduğu otomatik yedekleme ve güvenlik duvarı özelliklerini aktif hale getirerek sitenizin güvenliğini artırabilirsiniz.
Cloudflare WAF entegrasyonu, web sitenizin güvenliği için kritik bir adımdır. Cloudflare hesabınızı oluşturun ve alan adınızı ekleyin. DNS ayarlarını Cloudflare’a yönlendirdikten sonra, Cloudflare’in güvenlik ayarlarını yapılandırarak WAF’ı aktif hale getirin. Bu, DDoS saldırılarına karşı ek bir koruma katmanı sağlayacaktır.
Son olarak, RaxBoard optimizasyonu ile sunucunuzun performansını artırabilirsiniz. RaxBoard’un optimizasyon araçlarını kullanarak, web sitenizin yükleme sürelerini azaltabilir ve genel performansını iyileştirebilirsiniz. Örneğin, RaxBoard optimizasyon kılavuzu üzerinden adım adım ilerleyerek en iyi uygulamaları takip edebilirsiniz.
Bu süreçlerin her biri, sunucunuzun güvenliği ve performansı açısından önemli adımlardır. AlmaLinux VDS’inizi bu yöntemlerle optimize ederek, hem güvenli hem de hızlı bir web deneyimi sağlayabilirsiniz.