Tartışma

Windows Hızlandırma: Grup İlkesi Düzenleyicisi (Gpeditmsc) Ayarları ve Sürücü Çökmesi ve Ünlem İşareti Çözümü

Başlatan MysticFirewall · 30 Ağu 2026 10:31 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Windows işletim sisteminin performansını artırmak için, Grup İlkesi Düzenleyicisi (Gpedit.msc) ve sürücü sorunları üzerinde çeşitli ayarlamalar yapmak mümkündür. Bu yazıda, Gpedit.msc'yi kullanarak sistem hızlandırma yöntemlerini ve sürücü çökmesi ile ünlem işareti sorunlarının çözüm yollarını ele alacağız.

Gpedit.msc ile Hızlandırma Ayarları
Gpedit.msc, Windows'un Pro ve Enterprise sürümlerinde bulunan, sistem politikalarını yapılandırmanıza olanak tanıyan bir araçtır. İşte bazı önemli ayarlar:

• Başlangıç Uygulamaları Yönetimi: "Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Başlangıç" kısmından gereksiz başlangıç uygulamalarını devre dışı bırakabilirsiniz. Bu, sistem açılış hızını artırır.
  • Görsel Efektlerin Düzenlenmesi: "Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Performans Seçenekleri" altında, gereksiz görsel efektleri kapatmak sistemin hızını artırabilir. "En iyi performans için ayarla" seçeneği tercih edilebilir.
  • Windows Güncellemeleri: "Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update" kısmında, güncellemelerin otomatik yüklenmesini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu, sistem kaynaklarını boşaltır.

Sürücü Çökmesi ve Ünlem İşareti Sorunu Çözümü
Sürücü çökmesi, sistemin kararsız çalışmasına neden olabilir. Bu sorun genellikle sürücülerin güncel olmamasından veya uyumsuz olmasından kaynaklanır. İşte çözüm yolları:

• Aygıt Yöneticisi Kontrolü: "Başlat > Aygıt Yöneticisi" üzerinden, ünlem işareti olan sürücüleri kontrol edin. Sürücüye sağ tıklayarak "Güncelleştir" seçeneğini tercih edin.
  • Sürücü Geri Yükleme: Eğer güncellemeler işe yaramazsa, sürücüyü geri yüklemek faydalı olabilir. Sürücüye sağ tıklayıp "Özellikler > Sürücü > Geri Yükle" yolunu izleyin.
  • Sistem Geri Yükleme: Sorun devam ederse, sistem geri yükleme noktası kullanarak bilgisayarınızı daha önceki bir duruma döndürebilirsiniz. Bu, sürücülerin uyumsuzluk sorunlarını çözebilir.

Bu yöntemler, Windows'un performansını artırmak ve sürücü sorunlarını çözmek için etkili araçlar sunar. Bu ayarları uyguladıktan sonra sisteminizde gözle görülür bir iyileşme sağlamanız mümkündür.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi